سفارش تبلیغ
صبا ویژن

همه چیز درباره پاسپورت ترکیه 2022

شرایط و مدارک پاسپورت ترکیه

با توجه به محدودیت های مسافرتی موقتی که در برخی کشورها به دلیل شیوع ویروس کرونا (covid-19) اعمال گشته است؛ مطمئنا در حال حاضر نمی توان این محدودیت را از ضعف پاسپورت دانست. با صرف نظر از شرایط فعلی با توجه به اطلاعات اخیر ویکی پدیا، میتوان با پاسپورت ترکیه، بدون داشتن ویزا و یا با اخذ ویزای فرودگاهی و الکترونیکی،  به 115 کشور دنیا سفر نمود.

جهت اخذ پاسپورت باید سن بالای 18 سال را داشته باشید. زمانی که شخصی پاسپورت ترکیه را دریافت می نماید، دیگر نیازی به حضور و زندگی در ترکیه نمی باشد. حتی در حالت اخذ اقامت 1 ساله نیز، تنها حضور 2 هفته ای شما در خاک ترکیه، کافی خواهد بود. اما لازم است بدانید که برای اخذ پاسپورت ترکیه، حضور شما در 5 سال متوالی به مدت حداقل 11 ماه در این کشور لازم و اجباری خواهد بود.

شرایط جدید پاسپورت ترکیه

در روش سرمایه گذاری و خرید خانه (به ارزش 250.000 دلار)، صدور پاسپورت و شهروندی ترکیه در عرض چند ماه میسر میشود اما در مسیرهای دیگر اخذ پاسپورت ترکیه اکثرا 5-3 سال طول خواهد کشید. با یکی از شرایط زیر می توان اقامت موقت خود، همسر و فرزندان زیر 18 سال خود را به شهروندی تبدیل نمود:

سپرده بانکی با حداقل سرمایه 500 هزار دلار(این مبلغ قبلا 3 میلیون دلار بوده است)

با سرمایه گذاری و خرید ملک به مبلغ 250 هزار دلار (این مبلغ قبلا 1 میلیون دلار بوده است)

در حالتی که شما فرزند بالای 18 سال داشته و از همین طریق قصد اخذ شهروندی ترکیه برای وی را دارید، باید مبلغ سرمایه گذاری خود را افزایش دهید تا به این امر نائل شوید. مثلا یک ملک به ارزش 500.000 دلار و یا 2 ملک به ارزش 250.000 دلار خریداری نمایید.

حداقل 35.000 دلار آمریکا سرمایه برای کارآفرینی و ثبت شرکت در نظر گرفته شده است. کسب و کار راه اندازی شده برای 5 نفر از شهروندان ترکیه، اشتغال ایجاد نماید و این پروسه حداقل 3 سال ادامه داشته باشد. همینطور در طول این 3 سال کارآفرین باید حقوق، بیمه و مالیات ها را پرداخت نموده باشد. 

به عنوان کارآفرین بتوانید برای 50 نفر از شهروندان اشتغال ایجاد کند، پروسه دریافت پاسپورت کمتر از 3 سال خواهد بود.

روند مدیریت شرکت و یا کسب و کاری که راه اندازی نموده اید در طول 5 سال متوالی به طور موفق پیش رود.

مدارک مورد نیاز

شما باید مدارک ذکر شده در زیر را به اداره مهاجرت ترکیه تحویل دهید تا موفق به اخذ پاسپورت شوید.

  • ارائه اسناد ازدواج یا طلاق متقاضی پاسپورت (در صورت وجود)
  • ارائه اصل گذرنامه متقاضی پاسپورت ترکیه و همراهان (دارای اعتبار حداقل 1 سال)
  • اصل شناسنامه و مدارک هویتی متقاضی
  • ارائه گواهی سلامت
  • عدم سو سابقه و ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
  • داشتن گواهی تمکن مالی (تایید درآمد و حسابهای بانکی)
  • 4 قطعه عکس رنگی
  • تسلط کافی به زبان ترکی 
  • ارائه کارت اقامت (در صورت وجود)
  •  کپی از مهر ورود و خروج

اعتبار پاسپورت ترکیه

به طور عموم اعتبار پاسپورت ترکیه تا 10 سال می باشد. این مورد را می توان از مزایای این پاسپورت دانست. چرا که این به معنای عدم نیاز برای مراجعه به ادارات گذرنامه ترکیه می باشد. بر اساس آخرین آمار منتشر شده در سال 2021، از نظر ارزش و اعتبار، پاسپورت ترکیه جزو پاسپورتهای قوی دنیا محسوب شده و در این لیست رتبه 57 را از بین 226 کشور، به خود اختصاص داده است.

پاسپورت ترکیه جزو 30 پاسپورت برتر جهان است. این آمار که بر اساس وبسایت معتبر Henlyglobalمنتشر شده ، و حاکی از آن است که دارندگان پاسپورت ترکیه، بدون انجام پروسه اخذ ویزا، می توانند به 110 کشور دنیا سفر نمایند. همینطور مزایای زیاد شهروندی این کشور و امکاناتی که داشتن این پاسپورت به همراه دارد، حاکی از ارزشمندی این گذرنامه است.

هزینه پاسپورت ترکیه

افراد برای برآورد هزینه های اخذ پاسپورت ترکیه، باید در نظر داشته باشند که دقیقا قصدشان اخذ اقامت ترکیه است و یا اخذ پاسپورت. چرا که برای اخذ اقامت در ترکیه، خرید ملک با مبلغ 160.000 لیر نیز ممکن است. اما برای اخذ پاسپورت باید مبلغ سرمایه گذاری شده در ملک، حداقل 250.000 دلار باشد.این عمل در واقع خرید پاسپورت ترکیه محسوب میشود.

هیچ کشور دیگری وجود ندارد که با شرایط نزدیکی فرهنگی و مسافتی به ایران و با این هزینه پایین، اعطای شهروندی نماید. قیمت پاسپورت ترکیه فقط شامل مبلغ سرمایه گذاری و هزینه های جانبی امور قانونی و حقوقی خواهد بود و شامل هزینه های دیگری نمی باشد.

انواع پاسپورت ترکیه

بسیاری از افراد از این موضوع بی اطلاع هستند که، کشور ترکیه دارای 4 نوع پاسپورت میباشد. هریک از این پاسپورتها برای گروهی خاص و مشخص تعیین گردیده است که عبارتند از:

  • پاسپورت معمولی ترکیه: این گذرنامه، همان پاسپورت عمومی است که برای تمام شهروندان ترکیه صادر می‌گردد. همینطور، اتباع خارجی نیز از طریق روشهای مختلف میتوانید گذرنامه معتبر را اخذ نمایند.
  • پاسپورت رنگ سبز ترکیه: برای مامورین رتبه دار و رده‌ بالای دولتی ترکیه صادر می‌ شود.
  • رنگ خاکستری : مختص کارمندان دولتی، روزنامه‌ نگاران و سمت های این چنین صادر می‌ گردد.
  • پاسپورت مشکی ترکیه: مخصوص دیپلمات های مشغول به کار در خارج از کشور و مامورین مجاز دولتی صدور می یابد.

 

از چه راه هایی می توان پاسپورت ترکیه گرفت؟

روشهای مختلفی برای اخذ پاسپورت ترکیه وجود دارد که، هر کدام بر اساس نتایجی که داشته است از میزان توجه خاصی برخوردارند. میدانیم که داشتن تابعیت و اقامت دو مقوله جدا از هم هستند. بدین ترتیب که برخی از حقوقی که در تابعیت وجود دارد در اقامت وجود ندارد. مثلا تابعیت یک کشور شامل حق رای دادن و حقوق بازنشستگی می شوند اما مقیمان یک کشور از این حقوق بهره مند نخواهند بود.

 

اخذ پاسپورت ترکیه از طریق تولد

از راه های اخذ شهروندی و تابعیت و پاسپورت کشورهای مختلف در دنیا، روش تولد فرزند است. تولد فرزند در ترکیه در صورتی منجر به اخذ شهروندی میگردد که یکی از شرایط زیر برقرار باشد:

در صورتی که یکی از والدین فرزند به دنیا آمده شهروند ترکیه باشد، ولی ازدواج رسمی دراین بین صورت نگرفته باشد، با اقدامات و درخواست قانونی و انجام آزمایش خون و اثبات موارد مورد نظر، فرزند شهروند ترکیه محسوب میشود.

چنانچه فرزندی در ترکیه پیدا شود و مدرکی مبنی بر غیر ترک بودن او یافت نشود، این کودک نیز شهروند ترکیه محسوب خواهد شد.

اگر فرزند از پدر و مادر غیر ترک باشد، والدین می توانند 6 ماه در ترکیه اقامت داشته و بعد از آن باید این کشور را ترک نمایند. در این حالت، ماندن کودک تا 18 سالگی و از این طریق اقدام به اخذ شهروندی کردن بسیار با درصد موفقیت پایینی روبرو است.

 

مراحل اخذ پاسپورت

مراحل اخذ پاسپورت و شهروندی ترکیه به ترتیب زیر می باشد:

  1. در ابتدا باید هزینه مورد نظر و مسیر مد نظر شما با توجه به شرایط موجود و اهداف شما، تعیین گردد. 
  2. به طور حضوری در ترکیه آماده گشته و حساب بانکی افتتاح نمایید.
  3. در یک سفر عادی به ترکیه بین 150-90 روز حق اقامت همراه با تمدید دارید. در این حالت باید کارت اقامت ترکیه یا همان کیملیک (ID Card) را تهیه نمایید (کیملیک در کشورهایی مانند اوکراین، گرجستان، آذربایجان، قبرس شمالی و مولداوی به عنوان مدرک جای پاسپورت، مورد قبول است.)
  4. سپس در مرحله آخر باید اقامت موقت خود را با سرمایه گذاری و یا یکی از روشها به شهروندی ترکیه تبدیل نمایید.

اخذ کیملیک با اینکه به معنای اقامت دائم و پاسپورت نیست اما برای آنان که به دنبال گذرنامه ترکیه هستند بسیار کمک کننده است.داشتن کیملیک داشتن اجازه کار نیست اما میتوان با آن افتتاح حساب بانکی، خرید ملک، ارزیابی بازارهای کار، یادگیری زبان و … انجام داد.

 

مقایسه پاسپورت ایران و ترکیه

طبق اطلاعات ارائه شده در سایت Henley Passport، در سال 2021 ترکیه در بین 226 کشور دنیا، رتبه 56 را برای اعتبار پاسپورت خود دریافت کرده است. با این پاسپورت به 110 کشور بدون نیاز به ویزا برای باقی کشورها نیز دریافت ویزا به راحتی مقدور است.

از سمتی طبق جدیدترین اطلاعات ارائه شده ایران دارای 75 امین رتبه پاسپورت است و با آن میتوان به 37 کشور دنیا بدون ویزا سفر نمود.

این رتبه ها در سایتهای معتبر دیگر متفاوت بوده و هم از نظر رتبه و هم کشورهای مجاز برای ورود بدون ویزا رقم های خوبی به چشم نمی خورد.

کشورهایی که با پاسپورت ایرانی نیازی به اخذ ویزا ندارند، عبارتند از:

اقیانوسیه: جزایر پالائو، جزایر کوک، میکرونزی، نیووی، سامائو، تووالو

آمریکا: اکوادور، بولیوی، ونزوئلا

آسیا: مالزی، کامبوج، ماکائو، سریلانکا، مالدیو، نپال، تیمور شرقی

خاورمیانه: لبنان، ارمنستان، ترکیه، آذربایجان، گرجستان، سوریه، عمان

آفریقا: کیپ ورد، جزایر قمر، اوگاندا، گینه بیسائو، کنیا، موریتانی، رواندا، سیشل، سیرالئون،ماداگاسکار، موزامبیک،سومالی، توگو، زیمباوه

کارائیب: دومینیکا، هائیتی

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه پاسپورت ترکیه به سایت مجله مهاجرت مراجعه کنید.